Vrolijke keitjes

Cultuur en burgerschap

‘t Prisma Wijkactie Meer kleur | Skip de Dip Data: 21 en 22 Juni.

Meer kleur & verbinding met elkaar in de wijk. Iedereen doet mee!

Na de lange lock down kruipen we collectief uit een dip.
De leerlingen vinden  hun wijk maar saai grijs en willen meer kleur:
“Meer Kleur, geen Gezeur”!  Want van kleuren in je omgeving wordt je vrolijk.

Dus bedachten zij een kleurrijke wijkactie waar de buurt vrolijker van worden.
Daarvoor gaan we op maandag 21 en dinsdag 22 juni  meer dan 200 “blije keitjes “ uitdelen aan wijkbewoners en zo wat kleur en positiviteit  door de wijk verspreiden in de openbare ruimte.

Op de  Blije Keitjes staan door de leerlingen zelf bedachte  positieve boodschap voor een ander.   Per  klas gaan we in groepjes  onze blije-keitjes verspreiden in de wijk. Bijvoorbeeld bij iemand in de voortuin of op een bankje in het park. Wie dat durft mag bij een (on)bekent bewoner aanbellen en het keitje (corona-proef)  overhandigen.

De wijkactie Meer Kleur | Skip de dip heeft het doel om een ander een goed gevoel te geven.

blije keitjes uitdelen

Op school werden door de leerlingen van groepen 6, 7 en 8 meer dan 200 blije keitjes van een mooie kleur voorzien.
Deze werden in de openbare ruimte van de wijken Tussenwater en Westpunt verspreid.
Het doel: meer kleur in de wijk brengen, kleur waar je vrolijk van wordt. En dat hebben we na alles wat er in de coronatijd gebeurd is wel nodig.

Keitjes in de wijk neerleggen

stenen verven op het plein

Aan de wijkactie Skipdedip deden kinderen van de locaties Heersdijk en Sara Burgerhartweg mee.

De groepen 6, 7 en 8 hebben eerst op school stenen versierd. Deze werden later op allerlei plekjes in de wijk neergelegd.

De geverfde stenen werden verzameld op de tafel.

Foto's skipdedip

't Prisma een een school met veel aandacht voor cultuur en burgerschap.

Cultuur & Burgerschap