Cultuur & burgerschap

Cultuur & Burgerschap

Lees alles over actuele lessen en acties op ‘t Prisma door op 1 van de onderstaande links te klikken

cultuur&burgerschap

Informatie over de lessen

In de lessen cultuur- en burgerschap onderzoeken leerlingen hoe je op een positieve manier jouw mening kan geven en optimistisch kan bijdragen aan ………..

Lessen c&b

Leerplan Cultuur en Burgerschap

‘t Prisma werkt aan de ontwikkeling van een eigen leerplan Cultuur en Burgerschap. We zullen dit leerplan met iedereen delen op onze website delen.

Leerplan

Partners

We werken samen met o.a. Villa Zebra, Maastheater, gebiedscommissie Hoogvliet, Cultuur Concreet, wijkteam Tussenwater.

Schoolcultuurnetwerk

‘t Prisma Wijkactie Meer kleur | Skip de Dip Data: 21 en 22 Juni.

Meer kleur & verbinding met elkaar in de wijk. Iedereen doet mee!

Na de lange lock down kruipen we collectief uit een dip.
De leerlingen vinden  hun wijk maar saai grijs en willen meer kleur:
“Meer Kleur, geen Gezeur”!  Want van kleuren in je omgeving wordt je vrolijk.        Dus bedachten zij een kleurrijke wijkactie waar de buurt vrolijker van worden.
Daarvoor gaan we op maandag 21 en dinsdag 22 juni  meer dan 200 “blije keitjes “ uitdelen aan wijkbewoners en zo wat kleur en positiviteit  door de wijk verspreiden in de openbare ruimte.
Op de  Blije Keitjes staan door de leerlingen zelf bedachte  positieve boodschap voor een ander.   Per  klas gaan we in groepjes  onze blije-keitjes verspreiden in de wijk. Bijvoorbeeld bij iemand in de voortuin of op een bankje in het park. Wie dat durft mag bij een (on)bekent bewoner aanbellen en het keitje (corona-proef)  overhandigen.

De wijkactie Meer Kleur | Skip de dip heeft het doel om een ander een goed gevoel te geven.

't Prisma een een school met veel aandacht voor
cultuur en burgerschap.

Cultuur onderwijs is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen.