Clean Up!

Cleanup wijkactie

Wijkactie

Op pad met kliko’s en prikstokken

Kunstenares AnneKeereweer geeft al vier jaar met plezier cultuurlessen op ’t Prisma.
In samenwerking met Jelena Mihajlovic, cultuurcoördinator van de school.
Anne: ‘Voor de clean up-acties bedachten de leerlingen zelf slogans om aandacht te vragen voor wat ze belangrijk vinden in hun wijk: meer groen, meer kleur en minder hard rijden. Van die slogans hebben ze stickers ontworpen voor op de kunstkliko’s. Ook zijn stoepkrijt- sjablonen gemaakt, zodat hun boodschap als tijdelijke kunst zichtbaar blijft in de wijk. Overal waar ze 31 mei en 1 juni zijn geweest, laten ze tekeningen achter. Zo kan iedereen de route volgen.’

De stadkrant Hoogvliet heeft aandacht besteed aan de wijkactie van ‘t Prisma

Stadskrant Hoogvliet 26 mei 2021.pdf – Google Drive

Slakkentempo graag

Veel auto’s rijden te snel langs de Saraburgerhart school. Langzaam rijden in de buurt bevordert de veiligheid vinden de leerlingen van groep 6/7/8. Elke klas bedenkt een eigen slogan “Rij langzaam…”, “Rustig aan” en “Slakkentempo graag”.  Hiervan ontwerpen ze art stickers om een eigen kunstkliko te bestickeren. Deze gaat mee de wijk in tijdens de Clean Up wijkactie!

Tijdelijke kunst

Met sjablonen hebben de leerlingen berichten op de stoep aangebracht om de wijk veiliger en schoner te maken.
De berichten zijn aangebracht met stoepkrijt en spuitbussen. De spuitbussen bevatten geen verf maar ook een soort stoepkrijt. Na een flinke regenbui worden de berichten weer gewist zodat we hiermee niet zelf bijdragen aan de vervuiling.
Gewapend met papierprikkers en vuilniszakken is al het zwerfvuil in de wijk opgeruimd.

Hesjes

Om goed herkenbaar te zijn droegen de leerlingen hesjes met het opschrift “Samen houden we Rotterdam schoon!”

De hesjes mochten ze zelf met stiften mooier maken.

Kliko’s en papierprikkers
Uit de kliko

't Prisma een een school met veel aandacht voor
cultuur en burgerschap.