kcm-3

Kunst, cultuur en maatschappij

Wijkactie

Op pad met kliko’s en prikstokken

Kunsetnares AnneKeereweer geeft al vier jaar met plezier cultuurlessen op ’t Prisma.
In samenwerking met Jelena Mihajlovic, cultuurcoördinator van de school.
Anne: ‘Voor de clean up-acties bedachten de leerlingen zelf slogans om aandacht te vragen voor wat ze belangrijk vinden in hun wijk: meer groen, meer kleur en minder hard rijden. Van die slogans hebben ze stickers ontworpen voor op de kunstkliko’s. Ook zijn stoepkrijt- sjablonen gemaakt, zodat hun boodschap als tijdelijke kunst zichtbaar blijft in de wijk. Overal waar ze 31 mei en 1 juni zijn geweest, laten ze tekeningen achter. Zo kan iedereen de route volgen.’

De stadkrant Hoogvliet heeft aandacht besteed aan de wijkactie van ‘t Prisma

Stadskrant Hoogvliet 26 mei 2021.pdf – Google Drive

Slakkengang graag

Veel auto’s rijden veel te snel langs de school. Langzaam rijden in de buurt van een school bevordert de veiligheid van onze kinderen.

Tijdelijke kunst

Met sjablonen hebben de leerlingen berichten op de stoep aangebracht om de wijk veiliger en schoner te maken.
De berichten zijn aangebracht met stoepkrijt en spuitbussen. De spuitbussen bevatten geen verf maar ook een soort stoepkrijt. Na een flinke regenbui worden de berichten weer gewist zodat we hiermee niet zelf bijdragen aan de vervuiling.
Gewapend met papierprikkers en vuilniszakken is al het zwerfvuil in de wijk opgeruimd.

Hesjes

Om goed herkenbaar te zijn droegen de leerlingen hesjes met het opschrift “Samen houden we Rotterdam schoon!”

De hesjes mochten ze zelf met stiften mooier maken.

't Prisma een een school met veel aandacht voor kunst en cultuur.

Goed voor de ontwikkeling van het kind